Contingut:

Material per impartir el curs de CRE


Ja tenim a la nostre web un area amb els documents base per poder impartir els cursos i acreditacions de Consumidors Reconeguts com Experts (CRE)
accedir [+]Enllaços d'interes:

- Agrupació del bestiari festiu de Catalunya.
- El portal de les festes dels Països Catalans.
- La Confederació de Cultura Tradicional Catalana.
- Federació de Diables i Dimonis de Catalunya.

Visca la federació !!!

Atenent la normativa d’associacions de la Generalitat de Catalunya, a l’última asamblea de la Coordinadora es va pendre l’acord de canviar el nom de Coordinadora per el de Federació.
Doncs bé, una vegada aprovat per part de la Generalitat, a partir d’ara ens passarem a denominar FEDERACIO DE BESTIARI DE FOC DEL BAIX LLOBREGAT , és un fet emotiu per tots , però especialment, pels més veterans de la Coordinadora.
Ja fa forçes anys que ens vàrem reunir a la ciutat de Cornellà per poguer defensar, conservar i promoure la nostre cultura tradicional catalana, en aquells moments erem unes deu colles,( actualment som trenta) i ens reuniem a Cornellà , en un ambient molt agradable, però els temps canvien i per tant la cultura popular s’ha d’ adaptar, (encara que de vegades no ens agradi i encara menys, quan pretenen imposar-ho des de fòra)
Ha mort la denominació de COORDINADORA, VISCA LA FEDERACIÓ !!Festa Major del Prat de Llobregat. XXVIè PRATIFOC.

Aquesta festa Major el Prat ha celebrat el 26è Pratifoc o correfoc de Festa Major. La Major expressió de la Colla de diables del Prat.
Va sortir la colla Infantil, Festa Major del Prat de Llobregat. XXVIè PRATIFOC. el recent creat grup de les Bruixes, els diables adults acompanyats pels tabalers de la Munia, el grup del Pollo amb els seus tabalers i 3 grups de Bèsties convidats a la nostra festa que van ser: “La Polseguera” d’Argentona (Maresme), “La Víbria de Grau”(Castelló de la Plana) Colla de Botafocs i el “Drac Rifenyo” de Sant Just. Aquestes bèsties i els seus tabalers van donar una nota de color i espectacularitat a la festa.
Les Bèsties van iniciar la seva estada a la ciutat del Prat per la tarda amb una plantada en front de la font del gall situada al casc antic del Poble.
Aquesta plantada va congregar nombrós públic que volia veure-les d'aprop. Seguidament tots els tabalers van realitzar una cercavila/tabalada per apropar més gent a veure les bèsties plantades i conduir a la gent cap al inici del Pratifoc.
Aquest any, el grup de Diables adults van muntar un espectacle impressionant en el que va aconseguir crear una atmosfera molt especial i que va servir com a tret de sortida del Pratifoc.
La Colla de Diables del Prat us convida a venir al nostre Pratifoc i gaudir de les intenses sensacions que s’hi viuen. Recordeu que la Festa Major del Prat es el darrer cap de setmana de setembre i el correfoc sempre cau en dissabte.
Salut i que peti la plaça !!!Remei Román, Mocador d'Honor de la Festa de Tardor 2010 de Sant Feliu.

En la darrera sessió plenària, celebrada dimarts 28 de setembre, l'Ajuntament de Sant Feliu va aprovar per unanimitat concedir el Mocador d'Honor de la Festa de Tardor d'aquest any a Remei Román Rovi.
Aquesta distinció municipal, que s'atorga per primera vegada a una dona a títol individual, li ha estat concedida per la seva col.laboració en la consolidació de la Festa de Tardor com un espai de participació ciutadana. La concessió s'ha realitzat a proposta de les entitats culturals de la ciutat per tal de reconèixer l'aportació de Remei Román al llarg dels anys en les activitats de l'àmbit de la cultura tradicional del municipi.
Membre de la Colla del Drac llegir més..[+]25è Aniversari del Drac de Sant Feliu de Llobregat.

Dins el marc de les festes de tardor la Colla del Drac de Sant Feliu de 25è Aniversari del Drac de Sant Feliu de Llobregat Llobregat presentarà el nou Drac i el nou vestuari amb motiu del seu 25è aniversari..
El Drac de Sant Feliu obrirà el ball de Seguici el divendres 8 d’octubre a la Plaça Lluís Companys.
Si voleu conèixer la seva història, del 7 al 13 d’octubre, es farà l´exposició “El Drac” a la sala d’exposicions de l’ateneu de Sant Feliu. Horari de dilluns a divendres de 10 a 13 i de 18 a 20h dissabte de 10 a 14h.
Felicitats Drac !!!Correfoc per la Festa Major de Molins de Rei.

Serà el día 1 d'octubre 2010 a les 21 h, amb inici a la plaça de Catalunya, Correfoc de Diables i Bèsties Des de les entranyes de l’avern arribarà, al so de ritmes macabres, el guardià de la Porta de l’Infern. L’obertura de la porta serà el senyal perquè diables i feres malèfiques omplin la vila de foc, espurnes i trons. Participaran en el correfoc els Diables Apagallums de Camablanca de Sant Just Desvern, els Diables de Cornellà, els Diables de Molins de Rei “l’Agrupa”, el Cuc de Molins de Rei i l’Entxuscat de Molins de Rei. En arribar al Pati del Palau de Requesens hi haurà una apoteòsica “carretillada” conjunta i un esclat de foc final. Organitza: Cuc de Molins de Rei, L’Entxuscat de Molins de Rei i Diables de Molins de Rei “l’Agrupa”.Assamblea informativa sobre "la Llei del Foc".

NO HI FALTEU!!!

La Coordinadora de Bestiari del Baix Llobregat conjuntament amb la Federació de Diables del Baix Llobregat, us convoca a la Assamblea Informativa, que tindrà lloc el dissabte dia 18 de setembre de 2010, a les 10,30h a l'Institut Rafael Casanova, al carrer Frederic Mompou numero 61 (Barri Ciutat Cooperativa) de Sant Boi de Llobregat, amb el següent ordre del dia:

1) LLEI DEL FOC.
2) PRECS I PREGUNTES.Homenatge a l'amiga Pepi de Gavà

El passat dia 26 de Juny Gavà va celebrar com cada any les seves festes i com sempre el seu Correfoc. Aquest any vam inaugurar un Castell però no era un castell qualsevol, era la porta de sortida que donava pas als diables i bèsties que van participar. Aprofito aquesta petita crònica per felicitar en nom de tots a la Companyia del foc de Gavà perquè va ser un correfoc brillant com veureu a les fotografies.
La companya i amiga Pepi de Gava També va ser un dia de festa i homenatge perquè una diablessa que tots coneixem molt bé i que fa poc va marxar per fer un viatge màgic no hi era, la nostra companya Pepi. L’acte va començar amb unes petites paraules del President de la Coordinadora en representació de les tres entitats; Coordinadora de Bestiari, Federació de Diables i la Companyia General del foc de Gavà.
La cua de llegir més..[+]Taller de reparació de Dracs


Amb un gran exit Taller reparació de dracs. de participació es va realitzar el passat més de juny el taller de reparació de Dracs, l'objectiu que vam pensar per aquest taller va ser básicamente una introducció a la reparació de les nostres bésties.
La recuperació del treball colectiu , caçolar i tradicional que el bon temps ens havia fet perdre llegir més..[+]Iª Diada del Foc i la Música (16ª trobada Bestiari )


I Diada del Foc i de la Mùsica del Baix Llobregat. El poble de Sant Esteve de Sesrovires, ens va rebre per fer la 16ª Trobada Bestiari, era la segona vegada que feiem l’acte principal del Bestiari en aquesta Vila. Des de d’aquell dia la Coordinadora ha fet un salt qualitatiu tant en experiència com en quantitat d’afiliats. La trobada i el dia del llegir més..[+]Última Noticia. Llei del Foc.

Dragones i dragoneres,
El divendres dia 7 de maig, el consell de ministres va aprovar la la nova Llei del foc (transposició del foc).
Aquesta llei ja es vigent des de el dia 10 de maig de 2010.
Pel que a nosaltres ens afecta, tením 18 mesos de plaç per preparar-nos.
S'està a l'espera d'una reunió entre la Generalitat i el Delegat del Govern, per coordinar la seva aplicació.
Tanmateix es tenen contactes amb la fede perquè els ajuntaments no intentin aplicar-la en l'apartat que ens afecta, fins que passin els 18 mesos.
Més endavant us informarem amb més detalls.
Salut i foc.
Fransesc Fermin.Oberta la convocatòria d’ajuts a les colles asociades per l'exercici 2.010.

Es crea un fons total de 2.000 € per aquests ajuts dividits en 5 individuals per valor de 400 € cadascù.
El termini de presentació de les propostes serà a partir del dia 7 de maig i fins el 7 de juny.
Ja podeu accedir a les bases completes, així com el procediment per fer la vostra sol.licitud ...[+]Taller de dracs. Inscripció Oberta.

Dies 22 i 29 de maig (dissabtes), curset de reparació de dracs, a Gavà, a càrrec del company Ramon Lloch.
Dates: dies 23 i 30 de maig (dissabtes).
Horari: de 10 a 14 hs.
Lloc: Col.legi Mª Aurelia Campmany C/Eramprunyà, 47 Gavà.
Preu : 20 € per persona (despeses de material).
Plaçes: 15 Plaçes.

accedir al formulari d'inscripció. [+]Espurnes. Adeu Companya.

Ja fa uns quans dies vàrem despedir a una companya i amiga i que tots coneixiem com la PEPI de Gavà, La companya i amiga Pepi de Gava era una dona en molta empenta, enèrgica, dolça amiga dels seus amics, i per a tots ha estat un exemple de valentia enfrontrant-s'he amb la seva malaltia, gran lluitadora en el que ella creia, una enamorada de la nostre cultura i del que això representa per la nostre identitat catalana.
La Coordinadora va tenir la gran sort de poguer compartir amb ella les nostres inquietuts i objectius de la cultura del foc, i no solssament en aquesta vessant, també en la personal, en el dia a dia amb la gestió de la coordinadora.
Com a secretaria, cada vegada que parlava amb ella i m'explicava la programació que preparava per la seva colla (companyia general del foc) per quan marxes de viatge sense retorn, a mi se m'encongia el cor i en saltava també més d'una llàgrima, com ara a l'escriure aquest escrit, i ens animava a continuar treballant per la nostre cultura.
La Coordinadora, la Federació de Diables del Baix Llobregat i la seva Colla Companya del Foc, volem retra-li un homenatge, estem preparant un acte de foc que ella em va demanar temps enrere, al saber que la seva dolència era irreversible.
Us tindrem informats per si voleu participar en aquest homenatge, possiblement es farà per la Festa Major de Gavà a finals del mes de juny, reserveu-vos lloc a la vostre agenda, doncs voldriem que participessiu el màxim de gent possible, donat el sentit d'aquest acte.

Salut i Foc.

Francesc Fermin.

El Mamut Venux de Sant Vicenç dels Horts necessita la vostra ajuda !!!

La colla de diables Àngels Diabòlics de Sant Vicenç dels Horts té una bèstia de foc impressionant, el Mamut Venux, Ajuda al Mamut si no el coneixeu ja seria hora, és una de les més grans de tot Catalunya, i els hi costa molt d'anar pels llocs, han de llogar un camió i mobilitzar a tothom per pujar-lo dins del camió. Així que s'han decidit a comprar un Remolc, però clar són caríssims!!!!!! Així que vam demanar ajut a Caixa Tarragona dins del programa TU AJUDES. Així que si sou clients de Caixa Tarragona i teniu la Llibreta preferent, us demanem que destineu algun dels vostres punts al Projecte del Remolc del Mamut, és el número 882.
Els diables de Sant Vicenç us estaran molt agraïts i el Mamut encara més!!Assamblea Anual Ordinaria i Extraordinaria

El dia 6 de Març de 2010 es va cel.lebrar a Cornellà, la Assamblea Anual Ordinaria i Extraordinaria al Patronat Cultural de la ciutat
Assisteixen 11 colles: Drac de St. Andreu de la Barca, Drac de Sant Just, Drac Rufino – Casablanca St Boi, Drac Rubricatus – Casablanca St Boi, Assamblea Anual Ordinaria i Extraordinaria L’enforcat de Cornellà, Drac de St. Feliu de Llbgat, El Pollo del Prat, La fal.lera d’Esplugues, Cua de Drac de Cornellà, i el Drac del Papiol.
L’assamblea va començar a l’hora prevista i el president demanar 1 minut de silenci per la nostra companya Pepi de Gavà, defensora de la cultura catalana i de la del Foc en particular que ens ha deixat fa uns dies. Assamblea Anual Ordinaria i Extraordinaria
El primer punt que es va tractar va ser l’informe de gestió, el company Rafa, vocal de noves tecnologies, informa i valora la Web, que cada vegada més l’utilitzen les colles, i convida a fer–la servir més per les activitats que fa cada colla. Ens ho feu arribar i ho publicarem. S’informa de la Festa a Begues del 75é aniversari i dels ajuts a les colles, que han estat 9 colles a 500 € i que el proper llegir més..[+]Jornada de Caps de Colla i XV Trobada de Bestiari de foc del Baix Llobregat.

La Jornada de Caps de Colla i XV Trobada de besiari de Foc del Baix Llobregat recepció de le Colles va començar a les 10h s´ha de dir que tots van arribar molt puntuals. El tema principal va ser la Llei del Foc que a tots ens preocupa i sobre com ens afectarà de cara al futur. Cada ponent desde la seva experiencia i funció que le pertoca va fer una petita introducció del tema. En Pep Enric va fer un resum de com s´havien portat les negociacions desde les federacions i les reunions amb els polítics de la Generalitat, la presentació conjunta de les nostres al•legacions. Meritxell Cabezón i Maribel Garcia ens vam aportar una visió discreta però molt oberta per part dels polítics a l´hora d´escoltar-nos i intentar empatitzar amb les nostres activitats, una mica difícil per aquells que no coneixen la nostra cultura i la nostra manera de fer. El que valorem com a molt positiu es el seu compromís de tornar sempre que les convidem i les ganes de continuar col•laborant amb nosaltres quan aquesta llei sigui aprovada llegir més..[+]Resolució dels ajuts a les colles per el 2009.

La resolució dels ajuts a les colles 2009, ha estat el següent: Colles sol.licitants: 9, Ajuts concedits: 9, Les colles son les següents llegir més..[+]Manifestació a Barcelona per defensar les al.legacions a la llei del foc.

Barcelona va acollir el passat dia 5 de setembre la manifestació per defensar les al·legacions ja presentades a la Llei europea del foc. Manifestació reivindicativa de la Cultura del Foc a Barcelona Des de primera hora de la tarda, moltes persones (unes 7000) tan colles de diables com de colles de bestiari festiu van omplir primer la plaça Urquinaona, passant per Jaume I van arribar a la mateixa plaça Sant Jaume, una gran lona amb la frase "Farem les festes amb foc, peti qui peti", encapçalava l'acte que anava presidit per nombrosos representants del mon institucional i cultural del pais.
Un cop ja a la plaça, el Drac de l'Agrupació va fer el seu ball i tot seguit l'alcalde de Barcelona, en Jordi Hereu des de el balco de l'Ajuntament es va adreçar al públic mostra'n el seu suport en aquesta iniciativa, tot seguit, en Pep Sala llegir més..[+]Sortida a Begues. 75é Aniversari de la Cuca Fera.

El passat dissabte 25 de Juliol, es va celebrar el 75è aniversari 75é aniversari cuca fera Begues de naixement de la Cucafera, diverses besties del Baix Llobregat van ser presents en aquesta important jornada, besties tan diverses com: El Cuc de Molins de Rei, El Drac Pepito de Sant Boi, La Murtrassa de Gavà, El Garçot d’Abrera, El Pollo del Prat, La Cuca de Castellbisbal, i els incondicionals Diables d’Olesa de Bonesvalls. Durant tot el dia es van llegir més..[+]Manifest per la defensa dels grups de cultura popular i tradicional catalana amb ús de materials pirotècnics

L’aprovació de la nova Directiva 2007/23/CE del Parlament Europeu, per tal de regular el mercat dels materials pirotècnics de la comunitat europea, ha comportat per part del Govern Espanyol la transposició de la Directiva mitjançant l’Ordre PRE/174/2007 amb importants limitacions per a l’ús dels artificis pirotècnics, sense realitzar distinció entre ús privat i ús per elements festius de cultura popular i tradicionals. Aquest fet comporta l’impediment de la participació d’aquests elements en les processons, seguicis festius i qualsevol acte per part de Balls de Diables, Bèsties de foc, Salt de Plens, etc.

Els materials pirotècnics són utilitzats en les diferents manifestacions de cultura popular i tradicional des del segle XIV i formen part indiscutible del patrimoni immaterial de la Cultura Catalana. Avui és mante viva la tradició a Catalunya amb milers actes de foc anuals, per part de centenars de grups de diables, besties de foc i colles infantils. Amb la vigència de la Transposició de la Directiva Europea, suposarà la desaparició de tots els grups de cultura popular i tradicional amb foc i una tradició amb més de 800 anys d’història.Benvinguts a la pàgina Web de la coordinadora de bestiari de foc del Baix Llobregat.

La Coordinadora va ser fundada l'any 1993 per donar a conèixer i conservar una de les tradicions de Catalunya:  El Bestiari.

15 anysUn espectacle que ha anat guanyant seguidors. Aquests darrers anys i que ha donat com a fruit la creació de noves figures que s'han afegit a les ja existents a la comarca. Des de la creació de la “Coordinadora” els seus principals objectius han estat crear un front comú davant els problemes diaris que es presenten a totes les colles, ajudar i assessorar en diferents aspectes, formar a tots els integrants per tal de poder aconseguir amb més facilitat els nostres objectius, servir d'interlocutor davant les institucions i entitats; i amb tot això ajudar a conservar la cultura popular catalana.

Grácies per visitar la nostra página !

Pàg. [1][2]