Contingut:

Material per impartir el curs de CRE


Ja tenim a la nostre web un area amb els documents base per poder impartir els cursos i acreditacions de Consumidors Reconeguts com Experts (CRE)
accedir [+]

Fets.

En aquesta secció podeu trobar l'informació de tots aquells events en els la coordinadora de bestiari del Baix Llobregat ha participat o organtizat, aixi com aquells event organitzats per qualsevol de les colles inscrites. Si vols que l'acte que vau cel-lebrar surti publicat, envians les vostres croniques, fotos, comentaris, etc.


XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat.
30 d´octubre de 2016

D esprés d'uns dies de descans després de la XXI Trobada de Bestiari de foc del Baix Llobregat, vull agrair a tots els assistents i col·laboradors, i també a tots els qui no vau poder venir, l'esforç realitzat, ja que som conscients que mai és fàcil organitzar ni assistir i més en aquestes dates.

Tenint en compte el poc temps del qual vam disposar per poder moure i organitzar, podem concloure que va ser una trobada que va sortir prou bé gràcies a l'esforç de moltes persones. No puc deixar passar l'oportunitat de donar les gràcies a la colla d'acollida d'enguany i organitzadora de l'esdeveniment per la seva implicació Agrupació Sardanista de Cornellà de Llobregat, aprofitant també per celebrar el 25è aniversari de l'Enforcat.

Agraïm profundament la participació i predisposició de totes les colles de Tabalers del nostre 1r Concurs de percussió Bestial del Baix Llobregat, també felicitar als tabalers de Cua de Drac de Cornellà de Llobregat i els Tronats de Sant Feliu de Llobregat, guanyadors respectivament del 1r i 2n premi d'aquest 1r Concurs, tampoc no podem oblidar la fantàstica actuació dels Tabalers Infantils dels dimonis de Molins de Rei, en general vam disposar d'un gran nivell a les actuacions i que ens van animar fantàsticament la tarda en aquesta trobada, tampoc podem oblidar els patrocinadors del concurs TOKOBONGO i GONALCA.


XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat. XXI Trobada de Bestiari de Foc del Baix Llobregat.
XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. Gavà, 30 anys 30 Colles.
30 de juny de 2012

C om sempre aquesta festa nostra ha de ser notícia! Però aquest any els nostres companys de Gavà han fet de la Trobada una festa de foc inoblidable amb 19 colles de la Federació de Bestiari del Baix Llobregat i 11 convidades d’altres poblacions, amb 30 Colles de tabalers, amb una organització espectacular per tanta feina a prop de 900 persones al recinte del sopar.
L’activitat va començar al matí amb una plantada de totes les Besties al Ps Maragall i activitats organitzades per la Companyia General del Foc de Gàva, que aquest any fan 30 anys. A la tarda es va celebrar un concurs de tabals amb la participació, com no? De 30 colles. I un concurs de percussió.
Cap a les 21h va començar l’espectacle de foc on les Colles hem tingut l’oportunitat de lluir- nos al inici i final del recorregut i el més impressionant de tot la petada conjunta, 30 colles encenent al mateix temps.
Moments de germanor com aquest amb tants companys de foc no els gaudim cada dia.

Gracies i felicitats per aquest 30 per 30!

Els guanyadors del concurs de tabals van ser:

- 1er premi Tabals de la Mula de Sant Feliu de Llobregat.

- 2on premi Tabals de la Pregafoc Sant Esteve.

- 3er premi Tabals del Corb de Corbera.

XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat. XVIII Trobada de Bestiari del Baix Llobregat.
Remei Román, Mocador d'Honor de la Festa de Tardor 2010 de Sant Feliu.
30 de setembre de 2010

E n la darrera sessió plenària, celebrada dimarts 28 de setembre, l'Ajuntament de Sant Feliu va aprovar per unanimitat concedir el Mocador d'Honor de la Festa de Tardor d'aquest any a Remei Román Rovi.
Aquesta distinció municipal, que s'atorga per primera vegada a una dona a títol individual, li ha estat concedida per la seva col.laboració en la consolidació de la Festa de Tardor com un espai de participació ciutadana. La concessió s'ha realitzat a proposta de les entitats culturals de la ciutat per tal de reconèixer l'aportació de Remei Román al llarg dels anys en les activitats de l'àmbit de la cultura tradicional del municipi.
Membre de la Colla del Drac des de l'any 1986, Remei Román va ser cap de colla del Drac durant diverses temporades convertint-se així en la primera dona cap de colla d'una bèstia de foc de Catalunya.
Va col.laborar activament en la fundació de la Colla dels Diables de la Salut i fou membre fundador de la Coordinadora de Bestiari del Baix Llobregat el 1993. Actualment, la Reme segueix formant part de la gran família de les colles i col.laborant activament amb les festes de Sant Feliu des de molts fronts.
Aquesta és la novena ocasió que l'Ajuntament de Sant Feliu concedeix el Mocador d'Honor, una distinció amb la qual es vol destacar la participació en l'organització, desenvolupament i èxit de la Festa de Tardor de la ciutat. El lliurament del Mocador d'Honor 2010 tindrà lloc el divendres 8 d'octubre, a les 19:30 h, des del balcó de l'Ajuntament i donarà inici a la Festa de Tardor de Sant Feliu, que se celebrarà fins al dimarts 12 d'octubre.

Felicitats Remei !!!Homenatge a l'amiga Pepi de Gavà
26 de Juny de 2010

clica per ampliar l'imatgeFotografies cedides per: .

E l passat dia 26 de Juny Gavà va celebrar com cada any les seves festes i com sempre el seu Correfoc. Aquest any vam inaugurar un Castell però no era un castell qualsevol, era la porta de sortida que donava pas als diables i bèsties que van participar. Aprofito aquesta petita crònica per felicitar en nom de tots a la Companyia del foc de Gavà perquè va ser un correfoc brillant com veureu a les fotografies.
La companya i amiga Pepi de Gava També va ser un dia de festa i homenatge perquè una diablessa que tots coneixem molt bé i que fa poc va marxar per fer un viatge màgic no hi era, la nostra companya Pepi. L’acte va començar amb unes petites paraules del President de la Coordinadora en representació de les tres entitats; Coordinadora de Bestiari, Federació de Diables i la Companyia General del foc de Gavà.
La cua de Drac va oferir un ball representatiu sota la melodia d’una Gralla i el ritme dels timbals, al final de la dansa va caure una rosa vermella com el foc a peus de la fotografia de la Pepi i creieu-me si us dic que va somriure per tots nosaltres. Al obrir les ampolles de cava per fer el brindis d’honor seguit del crit “Foc ...per la Pepi” dels seus ulls van sortir espurnes d’alegria, llavors vaig saber que ens acompanyarà als nostres correfocs per sempre.Iª diada del Foc i la Música (16ª trobada Bestiari)
15 de Maig de 2010

Fotografies cedides per: Miquel Angel.

E El poble de Sant Esteve de Sesrovires, ens va rebre per fer la 16ª Trobada Bestiari, era la segona vegada que feiem l’acte principal del Bestiari en aquesta Vila. Des de d’aquell dia la Coordinadora ha fet un salt qualitatiu tant en experiència com en quantitat d’afiliats. La trobada i el dia del Tabaler, organitzada per la Colla de St Esteve de Sesrovires, va estar molt bé organitazada tecnicament.
Aquet any , i per primera vegada, vàrem fer coincidir EL DIA DEL TABALER amb LA TROBADA DE BESTIARI, creiem que ha funcionat prou bé, i ens agradaria saber l’opinió dels que vareu participar, ens podeu fer arribar les vostres opinions a la nostre pàgina web www.bestiaridefoc.cat
El correfoc va transcorrer per dins dels carrers del poble correctament, alguns companys ens han comentat potser la poca asistència de públic durant el recorregut, amb excepció d’ alguns punts més amplis i puntuals on la presència dels Estevencs era més nimerosa. Cal tenir present que n’hi ha dos tipos de “correfoc”, un els que es fan a pobles que son majoritarament residencials i amb poca densitat de vivendes, com ha estat en aquest cas. S’ha de valorar positivament l’ esforç que representa tant per l’ajuntament com per la colla organitzadora en poblacions petites, que tenen una qualitat de vida més tranquila. L’ altre tipo de “correfoc”es el que es fa a poblacions més grans, industrialitzades i massificades i amb una altre estructura urbanística, lògicament i per varis factors es natural que hagi més participació de públic.
Els companys de Sant Esteve, van volguer provar una nova forme d’organitzar el sopar, buscant l’economía (en aquets temps es lògic) i també agilitzar la distribució del mateix. Cara a un futur es podría estudiar aquesta forma de fer , tot millorant-lo. Per la resta cal felicitar a le Colla de Sant Esteve de Sesrovires .per l’organització i agraïr a l’ Ajuntament pel suport donat.Taller de reparació de Dracs.
22 i 29 de Maig de 2010

clica per ampliar l'imatge

Fotografies cedides per: Remei.

L ´objectiu que vam pensar per aquest taller va ser básicamente una introducció a la reparació de les nostres bésties.
La recuperació del treball colectiu , caçolar i tradicional que el bon temps ens havia fet perdre.
Tos dos han estat aconseguits i ben aprofitats pels participants tal i com indica el resultat de la valoración final, el 100% recomana aquest taller als seus companys.
Del material diria que per un altra vegada cal pensar que els productes que toquem son tóxics, cal afegir ulleres protectores pels ulls i mascaretes. En aquesta ocasió el fet de realitzar el taller a l´aire lliure i portar ulleres de sol a minimitzat l´efecte , però s´ha de treballar en aquest punt.
Del Tallerista destacaria principalmente que és una persona molt propera a tots nosaltres, membre d´una Colla i amb aixó guanyem per partida doble. Primer perque aprofitem a la gent de casa amb qualitats i perque les seves explicacions han estat sencilles, practiques i molt creatives. La seva experiència artistica ha estat un exemple de que es necesari continuar per aquesta línea i que aquest taller ha estat tan sol una introducció.
Pels participants ha estat una experiència molt maca perque esperaven una introducció molt llarga i desprès una petita prova pràctica de com fer una màscara. S´ha treballat molt la imaginació i la crativitat amb el material bàsic, una introducció suficiente per entendre com cal utilitzar cada cosa i molt de temps per realitzar cadascú la seva obra. Caldria valorar de cara a properes etapes aumentar un dia més.
De la participació destacaria que potser ha estat bé 16 participants de 9 Colles però no es suficiente per la participación general de les Colles sobre un total de 22.Assamblea Anual Ordinaria i Extraordinaria.
6 de Març de 20109

clica per ampliar l'imatge

Fotografies cedides per: Joan Dominguez.

E l dia 6 de Març de 2010 es va cel.lebrar a Cornellà, la Assamblea Anual Ordinaria i Extraordinaria al Patronat Cultural de la ciutat
Assisteixen 11 colles: Drac de St. Andreu de la Barca, Drac de Sant Just, Drac Rufino – Casablanca St Boi, Drac Rubricatus – Casablanca St Boi, L’enforcat de Cornellà, Drac de St. Feliu de Llbgat, El Pollo del Prat, La fal.lera d’Esplugues, Cua de Drac de Cornellà, i el Drac del Papiol.
L’assamblea va començar a l’hora prevista i el president demanar 1 minut de silenci per la nostra companya Pepi de Gavà, defensora de la cultura catalana i de la del Foc en particular que ens ha deixat fa uns dies.
El primer punt que es va tractar va ser l’informe de gestió, el company Rafa, vocal de noves tecnologies, informa i valora la Web, que cada vegada més l’utilitzen les colles, i convida a fer–la servir més per les activitats que fa cada colla. Ens ho feu arribar i ho publicarem. S’informa de la Festa a Begues del 75é aniversari i dels ajuts a les colles, que han estat 9 colles a 500 € i que el proper any (2010) canviarà una mica la normativa. Es valora la Tabalada feta al Prat, fent l’incís que hem de vetllar més perquè les músiques que allà es toquin han de ser de “casa nostra”, ja que, a més, es pel que ens donen la subvenció de la Tabalada.
Tanmateix s’informa de les Jornades de Caps de Colles i de la Trobada “de crisis” del Bèstiari, tot i quedant clar que el més important es estar totes les colles juntes. Va quedar aprovat per unanimitat.
A continuació es va presentar l'ìnforma de gestió económica, el company Oriol, de l’enforcat, tresorer de la Coordinadora, explica amb detall l’informe econòmic, que si us interesa ens el podeu sol.licitar. Va quedar aprovat per unanimitat.
Tot seguit es va fer la proposta del programa d’activitats i económica 2010:

 • Dia del Foc i la Mùsica, dia 15 de maig a St esteve de Sesrovires, es tracta d’aglutinar dues activitats en un sol acte, principalment per unificar costos (Trobada de bèstiari i Tabalada)
 • Taller de dracs. Al’abril o al maig, dos dissabtes, es faria un curset de reparació de dracs, a Gavà, a càrrec del company Ramon Lloch, les plaçes estarien limitades a 15/20 persones
 • Ajuts a Colles. Enguany dedicat a projectes nous i reparacions.Es crea un fons de 2000,--€ per un import de 400,--€ per 5 colles.ç
 • Aula de Foc. Activitat que ve donada per l propera aplicación de la llei del foc.Serà un aula de formació permanent. Va quedar aprovat per unanimitat.
  El cuart punt va ser la proposta d’unificació de qüotes, el company president, en Francesc Fermín, fa la proposta d’unificar qüotes, ja que ara n’hi han les colles que no estan a l’agrupació de Catalunya paguen 60 € anuals i les que si estan paguen 30 € anuals. Es proposa que totes paguem 50 € anuals. Va quedar aprovat per unanimitat.
  S’explica i proposa, les avantatges de fusió ó confederació amb la Federació de Diables del Baix Llobregat, les avantatges son moltes, pel que es demana l’aprovació per INICIAR converses/negociadores amb la mateixa que també va quedar aprovat per unanimitat.
  Elecció de nous càrrecs, tresorer i secretàri, en quant a renovar al tresorer. NO SURT CAP CANDIDAT
  Es debat, de si els càrrecs de la Junta haurien de ser rotatius i per colles, ja que cada vegada menys n’hi han candidats. Es fa una crida a toters les colles, perquè parlin amb les seves respectives colles, per tal de trobar algún col.laborador/ra per la Junta.
  I a les 12,15 hs, s’aixeca la sessió i dona entrada la sessió extraordinària on s'aprova la proposta d'adaptar els Estatuts de la Coordinadora a la nova llei d’entitats del 2008, i canviar el nom de la COORDINADORA DE BESTIARI DEL BAIX LLOBREGAT, per el de FEDERACIO DE BESTIARI DE FOC DEL BAIX LLOBREGAT i també el canvi de el domicili fiscal de Cornellà per el de c/Mallorca, 30 de Sant Boi.
  I sense més temes a tractar s’aixeca l’assamblea a les 13,50, a Cornellà de Llobregat, a sis de març de 2010.
  l'acta completa de la reunió la teniu a l'apartat Arxiu i documents  Jornada de Caps de Colla.
  21 de Novembre de 2009

  clica per ampliar l'imatge

  Fotografies i video cedits per: Joan Dominguez.

  L La recepció de le Colles va començar a les 10h s´ha de dir que tots van arribar molt puntuals. El tema principal va ser la Llei del Foc que a tots ens preocupa i sobre com ens afectarà de cara al futur. Cada ponent desde la seva experiencia i funció que le pertoca va fer una petita introducció del tema. En Pep Enric va fer un resum de com s´havien portat les negociacions desde les federacions i les reunions amb els polítics de la Generalitat, la presentació conjunta de les nostres al•legacions. Meritxell Cabezón i Maribel Garcia ens vam aportar una visió discreta però molt oberta per part dels polítics a l´hora d´escoltar-nos i intentar empatitzar amb les nostres activitats, una mica difícil per aquells que no coneixen la nostra cultura i la nostra manera de fer. El que valorem com a molt positiu es el seu compromís de tornar sempre que les convidem i les ganes de continuar col•laborant amb nosaltres quan aquesta llei sigui aprovada definitivamente. Jornada de Caps de Colla i XV Trobada de besiari de Foc del Baix Llobregat En Pere Caselles va fer un resum de les mesures de seguretat que ja fa temps que les Colles estem donant a coneixe al públic per disfrutar de la festa sense pendre mal, als ajuntaments pel material públic, als botiguers per tenir cura dels vidres etc etc. I que, en principi serà possiblement una continuitat del que ja fem habitualmente als nostres correfocs i sobre tot l´obligació de portar sempre el seguro de Responsabilitat Civil. Josep Maria Saez i Josep Pascual com a fabricans de la pirotècnia que tots fem servir als correfocs i van donar també la seva opinió sobre tota mb l´apartat de la dormació específica per personal pirotècnic de cara al muntatge d´un castell de focs que es molt diferent de la formació que un diable ha de tenir per fer petar una carretilla. Tambè van comentar com utilitzar el material sobrant d´un correfoc sobre tot perque ells no es poden fer responsables d´un material una vegada que ha sortit de fàbrica. En Francesc Fermin com a President de la Coordinadora va donar les gràcies a tots el ponents que han volgut col•laborar amb nosaltres amb un moment tan delicat ja que encara no està res decidit, malgrat que tots hem posat la nostra opinió a sobre de la taula. Va aprofitar per explicar a tots els membres de les Colles la participació directa que ha tingut desde el principi la Coordinadora amb el tema de la Llei del foc i la implicació que personalment a duur a terme el nostre president en representació del Baix Llobregat a Madrid conjuntament amb les federacions de diables i bestiari de Catalunya. Cap a les 12h es va iniciar un debat amb les preguntes que sortien dels membres de les Colles i que els ponents intentaven donar resposta. Tot i que la conclusió final va ser més de unes jornades informatives que resolutives ja que haurem d´esperar la nova llei fins l´any que ve. A les 14h es va fer un descans per dinar a l´Hotel Ibis el qual ens va oferir un menú tancat amb una qualitat excel•lent.

  TÈCNIQUES D´EMMATXADA
  A les 16h va començar el curset formatiu de tècniques d´emmatxada per la Colla els Cremats de Sant Feliu de Llobregat (Colla especialitzada en muntatges de foc de inici i cloenda de les festes).
  Primer es va fer una petita introducció conjunta a la Plaça de la Fira, cosa que va donar la possibilitat de treballar insitu sobre el terreny d´actuació. La finalitat d´aquesta activitat va ser aprendre però aquests any hem volgut donar un petit pas endavant i aprofitar l´espai i la nostra Trobada de Bestiari per posar punt i final disfrutant de la feina pràctica dels diferents grups que es van fer a les jornades tècniques. El resultat sens dubte va ser espectacular i nosaltres satisfets per l´assistència que hem tingut aquest any , la qualitat de les persones que han col•laborat amb nosaltres i sobre tot perque com sempre ha servit per trobar-nos.

  PARTICIPANTS
 • POLLO DEL PRAT
 • MULA DE SANT FELIU DE LLOBREGAT
 • RIFENYO DE SANT JUST DESVERN
 • BRAULIO DE SANT JOAN DESPI
 • BRUMOT DE GAVÀ
 • MAMUT DE SANT VICENT DELS HORTS
 • DRAC SANT ANDREU DE LA BARCA
 • CORB DE CORBERA
 • GARSA DE SANT FELIU DE LLOBREGAT
 • CUA DE DRAC DE CORNELLA
 • RUFINO DE SANT BOI
 • RUBRICATUS DE SANT BOI
 • CADELLS DE DRAC AMB TAL-LOS SANT ESTEVE
 • CUC DEMOLINS DE REI
 • L´ENFORCAT DE CORNELLÀ
 • CORNUT DE CAL BORNI CORNELLÀ
 • FAL.LERA D´ESPLUGUES DE LLOBREGAT
 • DRAC DE SANT FELIU DE LLOBREGAT
 • PEPITO DE SANT BOI

  Total participants 38 en representació de 19 Colles

  PONENTS
 • Josep Maria Saez de Pirotècnia Igual.
 • Josep Pascual de Pirotècnia Igual.
 • Pep Enric Martí president de la Federació de Diables de Catalunya.
 • Pere Caselles d'Assegurances Caselles.
 • Meritxell Cabezón Diputada P.S.C.
 • Maribel Garcia C. Crisol.
 • Francesc Fermin president de la Coordinadora de Bestiari de foc del Baix Llobregat.
 • Rocio Garcia, Ajuntament de Cornellà de Llobregat

  XV-Trobada de Bestiari del Baix Llobregat.
  21 de Novembre de 2009
  PARTICIPANTS
 • POLLO DEL PRAT
 • MULA DE SANT FELIU DE LLOBREGAT
 • RIFENYO DE SANT JUST DESVERN
 • BRAULIO DE SANT JOAN DESPI
 • BRUMOT DE GAVÀ
 • MAMUT DE SANT VICENT DELS HORTS
 • DRAC SANT ANDREU DE LA BARCA
 • CORB DE CORBERA
 • GARSA DE SANT FELIU DE LLOBREGAT
 • CUA DE DRAC DE CORNELLA
 • RUFINO DE SANT BOI
 • RUBRICATUS DE SANT BOI
 • CADELLS DE DRAC AMB TAL-LOS SANT ESTEVE
 • CUC DEMOLINS DE REI
 • L´ENFORCAT DE CORNELLÀ
 • CORNUT DE CAL BORNI CORNELLÀ

  Total 16 Colles amb un total de 338 persones.
  Lloc: Plaça de la Fira de Cornellà
  El fet de realitzar aquesta trobada en un espai gairabé privat (pol.industrial), ens ha donat la possibilitat de gaudir d´un fet que feia molts anys que no es donava. Aprofitar aquesta festa per relacionar-nos més entre nosaltres, compartir inquietuts i passar-lo molt bé. Aquesta vegada hem cremat i hem fer ballar els nostres Dracs i Bèsties per disfrutar de nosaltros mateixos sense la dinàmica d´estrés que dóna un correfoc i la feina per la Colla que prepara la Trobada a la seva població que normalment està amb molta feina. Per aixó volem puntualitzar que no es un fet habitual però que de tan en tan recuperarem per fer de veritat la nostra festa.

  ACTIVITAT
  La concentració de les Colles va ser cap a les 18h. I va començar amb la Tabalada per donar protagonis-me a la part mes rítmica de les bèsties. Dels timbals sortien notes amb olor de festa i espurna, tota la gent va aprofitar aquest moment per reunir-se al mig de la plaça fen un circle al voltan dels timbals i deixar-se portar pel mateix só.
  A les 18.30 les Bèsties van comença una petita demostració de una, seguin l´ordre que havian marcat.
  A les 19h es va fer una petada final de totes les bèsties, aquest va ser el nostre moment màgic una dança de colors de llum i música timbalera que va terminar amb el castell de foc preparat pels membres que van participar al taller de tècniques d´emmetxada que s´havia fet unes hores abans amb l´ajuda de la Colla Cremats de Sant Feliu.
  La valoració que fem desde la Coordinadora ha estat molt positiva sobre tot per l´esforç que les Colles han fet per participar en un acte nostre i sobre tot en un any amb retallades econòmiques. Estem contents pel nivel de asistencia i les opinions que ens han arribat per part dels companys i companyes que formen aquesta gran familia.

  Fotografies i video cedits per: Joan Dominguez.  Resolució dels ajuts a les colles per el 2009.
  Setembre de 2009

  L a resolució dels ajuts a les colles 2009, ha estat el següent:

  Colles sol.licitants: 9
  Ajuts concedits: 9

  Les colles son les següents :

 • DRAC DE SANT FELIU
 • POLLO DEL PRAT
 • DIABLES CASABLANCA
 • DRAC RUFINO
 • CUA DEL DRAC DEL FOMENT
 • L'ENFORCAT DE CORNELLA
 • DRAC DE SANT JUST
 • DRAC PEPITU DE SANT BOI
 • ANGELS DIABOLICS - SANT VICENÇ DELS HORTS


  Manifestació a Barcelona per defensar les al.legacions a la llei del foc.
  dissabte, 5 de Setembre de 2009

  L a ciutat de Barcelona va acollir el passat dia 5 de setembre la manifestació per defensar les al·legacions Manifestació reivindicativa de la Cultura del Foc a Barcelona ja presentades a la Llei europea del foc. Des de primera hora de la tarda, moltes persones (unes 7000) tan de colles de diables com de colles de bestiari festiu van omplir primer la plaça Urquinaona, van pasar per el carrer Jaume I per finalment arribar a la mateixa plaça Sant Jaume, una gran lona amb la frase "Farem les festes amb foc, peti qui peti", encapçalava l'acte que anava presidit per nombrosos representants del mon institucional i cultural del pais.
  Un cop ja a la plaça, el Drac de l'Agrupació va fer el seu ball i tot seguit l'alcalde de Barcelona, en Jordi Hereu des de el balco de l'Ajuntament es va adreçar al públic mostra'n el seu suport en aquesta iniciativa, tot seguit, en Pep Sala va llegir un manifest que va encoratjar al públic assistent, finalment en Ramon Fontdevila, com a director del Centre de Promoció de la Cultura Tradicional i Popular de Catalunya, va destacar la pinya que s'ha format entre el mon associatiu, municipal i la mateixa Generalitat de Catalunya per tal de defensar i preservar les nostres festes amb foc.


  Correfoc en motiu del 75è aniversari de naixement de la Cucafera de Begues.
  dissabte, 25 de Juliol de 2009

  E l passat 26 de Juliol, es va celebrar el 75è aniversari de naixement de la Cucafera, diverses besties del Baix Llobregat van ser presents en aquesta important jornada, besties tan diverses com: El Cuc de Molins de Rei, El Drac Pepito de Sant Boi, La Murtrassa de Gavà, El Garçot d’Abrera, El Pollo del Prat, La Cuca de Castellbisbal, i els incondicionals Diables d’Olesa de Bonesvalls. Durant tot el dia es van cel.lebrar actes festius, plantada de bèsties, titelles, teatre, sardanes i un trenet que passejava a la gent pels carrers del poble. Cap a les 21h, el tabalers van conduir la gent cap a l'Ajuntament i desprès d'escoltar el prego es va projectar un emotiu audiovisual dedicat als 75 anys de la Cucafera de Begues. A continuació el plat fort, el CORREFOC, que amb una durada de més 2 hores que va ser un espectacle de foc difícil d'oblidar.


  III Trobada de tabalers del Baix Llobregat. (Prat de Llobregat)
  dissabte, 16 de Maig de 2009

  Des de fa força temps, la Coordinadora de Bestiari del Baix Llobregat, va crear una petita edició, on s’informava de les activitats i es feien articles d’opinió, dels membres de la coordinadora, el temps ha avançat i ara n’hi han noves tecnologies que sense perdre un dels principals objectius de la Coordinadora, el de les tradicions, no vol dir que no tiguem que treure profit del que la ciència posa al nostre abast i que ens permet poder mantenir la comunicació amb les nostres colles, i aprofitant aquest fet, em volgut potenciar i millorar la nostra pàgina Web que ens servirà per poder comunicar-nos ràpidament entre tots. Com deia al principi, el mitxe de comunicació es deia ESPURNES i des de aquest moment serà electrònic; aquí qualsevol de vosaltres podrà donar la seva opinió o escriure sobre temes que ens afecti a les nostres activitats, amb total llibertat, respectant les normes democràtiques i respectant els altres, la Coordinadora podrà no publicar l‘escrit si creu que no s’acompleix l’abans exposat. I per animar-vos aquí va el primer escrit:
  Com sabeu, el dia 16 de maig es va fer la 3ª TROBADA DE TABALERS DEL BAIX a EL PRAT, els companys del Pollo van treballar de valent preparant aquest acte, el mateix va estar molt ben organitzat, l’esforç d’aquets companys no va ser massa aprofitat per la manca de participació de les colles de la Coordinadora, tinc que dir que solsament varen participar cinc colles de tabalers del baix, i la resta fins onze, eran invitades.
  La junta de la Coordinadora i donat el poc interés de les colles i de cara al futur, es tindrà que plantejar la seva continuitat per que no podem estar destinant una partida económica a una activictat que no desperta massa interés. AQUI QUE DIUEN ELS TABALERS ? ens agradaría abans de pendre una desició, sentir les vostres opinions i propostes. Penseu que aquesta festa va ser constituida com un homenatge a la tasca que feu al llarg de l’any en les activitats dels grups de foc, i que jo crec que us ho mereixeu i que un correfoc sense sentir els tabals no es el mateig, i si em permeteu que us digui, que quan sento els tabals i malgrat sóc vetera, encara en posa la “pell de gallina” i per molts anys vull sentir el vostre so.
  No vull acabar aquest escrit sense fer una reflexió, i qui em coneix, les meves reflexions son o be opinions personals o bé l’opinió d’altres persones, I aquí va la meva reflexió, mentres vosaltres continueu mantenint la vostra confiança en mi i la dels meus companys al front de l’ entitat, defensarem aquets tres punts bàsics que son: TRADICIÓ, POPULAR I CATALANA, sota aquets punts com a referència es basarà el nostre treball, I potser direu ¡ que vols dir!? Doncs molt senzill, i amb tots els respectes que ens mereixen totes les músiques d’arreu del món, que a la fí també es cultura peró no la nostra. El que la coordinadora no està d’acord es que en una Trobada i en qualselvol manifestació en la que donem el nostre suport, i que participen grups, que res tenen que veure amb la nostra cultura i torno a dir, amb tot el nostre respecte per ella, el lloc més indicat per la seva actuació es una “rua” o un carnestoltes, etc. No pas en un correfoc o qualsevol activitat relacionada directament o indirectament amb el foc. En aquest tema serem inflexibles i en honor a la veritat els companys del Pollo , van quedar tan sorpresos com els menbres de la junta presents. ALA!!! aquí queda aixòs, per ser el primer escrit no està malament ehh.

  Salut i Foc.
  Francesc Fermin.


  II Correfoc de Bestiari de Sant Just Desvern.
  Dissabte, 18 d'Abril de 2009

  clica per ampliar l'imatge

  A Sant Just Desvern el dia 18 d'abril de 2009 vam cel.lebrar el segón correfoc de Bestiari. Cap a les set de la tarda va començar la festa, primer amb una tabalada conjunta entre el grup de tabalers del Drac de Sant Just i el tabales acompanyants de les colles convidades que es va iniciar Mercat Municipal i va finalitzar a la plaça Maragall on es van concentrar la resta d'actes previs al correfoc, així les "besties" conviades i performace van ser presentades per l'actriu i veina de Sant Just la Txe Arana, després el Rifenyo com a bon anfitrio de la festa va fer el seu ball de lluiment, a continuació els drac de les colles conviades, L'Enforcat de Cornella, La Garsa d'Esplugues, La Tarasca de Barcelona, i el Pollo del Prat, van oferir un pasadis de foc que en Rifenyo va traverar tot enfilant cap el carrer Major on va comença el Correfoc... ampliar noticia [+]


  Assamblea Anual del 2009.
  Dissabte, 18 de febrer de 2009

  clica per ampliar l'imatge

  El passat 28 de febrer de 2009, es va cel.lebar la assablea anual de la coordinadora, aquest cop el lloc escollit va ser la casa de la Cultura de Sant Just (Can Ginestar). La jornada va començar amb el ja tradicional esmorçar que va donar pas a l'assamblea formada per la junta i una part inportant dels responsables de les colles inscrites, el president de l'entitat Frances Fermí va llegir l'acte de l'anterior assamblea realitzada l'any 2008, aquesta va ser aprovada per unaminitat. A continuació es va llegir i aprovar l'estat de comptes i es va presentar el presupost per aquest any, aixi com la composició de la nova junta.
  Per ultim es van aprovar una serie d'esmenes en els documents que defineixen tan les normes per correfocs com la definició de la figura del Cap de Foc, tots el presents van consensuar i acordar aquest camvis.